Nieuws

Voor handige bespaartips en ander nieuws van BudgetCoach Apeldoorn:

https://www.facebook.com/BudgetCoachApeldoorn

RSS-feed van het Nibud 


RSS-feed van de Consumentenbond

 • Oproep: teken Europees burgerinitiatief voor Nutriscore 20 mei 2019
  De Consumentenbond start samen met zes andere Europese consumentenorganisaties het burgerinitiatief ‘Pro-Nutriscore’. Hiermee roepen consumenten de Europese Commissie op om Nutriscore verplicht te stellen op voedingsmiddelen.
 • Consumentenorganisaties vragen om actie tegen AliExpress 17 mei 2019
  Zes Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond, vragen hun nationale toezichthouder om op te treden tegen AliExpress. De Chinese webwinkel hanteert verkoopvoorwaarden die in strijd zijn met Europese consumentenregels.
 • Smartphonefabrikant General Mobile breekt updatebelofte 9 mei 2019
  General Mobile brengt geen Android-updates meer uit voor zijn GM 6-smartphone. Daarmee verbreekt de Turkse fabrikant de belofte om zijn smartphones minimaal 3 jaar na introductie van updates te voorzien.
 • Europese consumentenorganisaties vragen om verbod kleurstof E171 7 mei 2019
  De Consumentenbond en andere Europese consumentenorganisaties roepen de Europese Commissie op om het gebruik van titaniumdioxide (E171) in voedsel te verbieden. Bij verschillende organisaties voor voedselveiligheid zijn er twijfels over de veiligheid van deze stof.  
 • 1 op de 3 thuiscomputers loopt een serieus veiligheidsrisico 6 mei 2019
  Veel particuliere computers zijn niet veilig. Dat blijkt uit een uitgebreide steekproef van de Consumentenbond. Op de pc’s staat ongewenste, gevaarlijke of verouderde software en consumenten gebruiken vaak onveilige wachtwoorden. In een derde van de gevallen is direct ingrijpen noodzakelijk.
 • Persoonlijke informatie niet veilig bij sites over geloof, ziekte en geaardheid 2 mei 2019
  Websites met informatie over gevoelige onderwerpen lappen de privacywet massaal aan hun laars. Dat constateert de Consumentenbond. Veel sites plaatsen zonder toestemming cookies van advertentienetwerken, waardoor die zeer persoonlijke informatie over de bezoekers in handen krijgen.
 • Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023 30 april 2019
  De Consumentenbond is blij met het besluit van minister Wiebes om de salderingsregeling tot 2023 te verlengen. Vanaf dan laat de minister de regeling afbouwen. De Consumentenbond blijft nauwlettend volgen hoe de afbouwregeling er uit gaat zien.  
 • Fietsverzekeringen verschillen extreem in prijs 30 april 2019
  De premies voor fietsverzekeringen verschillen onderling enorm. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die de verzekeringen van 8 aanbieders met elkaar vergeleek. De ene verzekering kan wel 6 keer zo duur zijn als de andere. En de dure verzekering is lang niet altijd beter.
 • €360.000 boete voor DeReisPlanner om onterechte incasso’s 26 april 2019
  De Consumentenbond is blij met de boete die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) oplegtaan DeReisPlanner. Het bedrijf incasseerde ten onrechte rekeningen na misleidende telefonische verkoop. Ook de verantwoordelijk leidinggevende kreeg een fikse boete.
 • Consumenten kunnen nu ook e-bike leasen 25 april 2019
  Als eerste in Nederland start de Consumentenbond met het E-bikecollectief. Voor een vast bedrag per maand kunnen consumenten een nieuwe elektrische fiets leasen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de accu, verzekeringen of onderhoud.

© Budgetcoach Apeldoorn - KVK: 59970766